Sivut

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mail express ja 116 cm housut

Eihän siinä kauan mennyt kun sain aikaiseksi kokeilla tätäkin mekkokaavaa ;) Viime kesästä asti vain pyörinyt mielessä..
Mutta tässäpä viimein tytölle Mail express koossa 98 cm. 
Tällä mekolla osallistuin paikallisen kangaskaupan (trikoo on sieltä ostettua) lasten vaate-kilpailuun. Kiva nähdä mitä kaikkea ihmiset ovat kilpailuun ommelleet!




 

Ja pojalle housut, kaava Ottobresta 1/12, "All time favorite-cargohousut".
Housut on tummanharmaata collegea, Harju Oy:lta ostettua (5 €/kg!).
Näistähän tuli semmoset jopa vähän siistimmän näköiset housut, mutta kuitenkin mukavat päällä. 
Vielä kun olisivat sopivat.. Pitäisi kyllä olla, ainakin kun vertasin kaapista löytyviin housuihin. Malli on vielä reissun päällä, mutta ehkä huomenna pääsee sovittamaan näitä :)






tiistai 12. helmikuuta 2013

98 cm paita ja pari bodya

Alunperin poikaa varten ostettu sateenkaari-hässäkkäkangas alkoikin tuntua liian lapselliselta ja siitä tulikin paita tytölle ja body tulevalle neidille. Lisäksi jämäpaloista pari 56 cm (tai jos kaupan vaatteisiin vertaa niin 62 cm) bodya. Parista jäi uupumaan vielä nepparit..





Tämä bodyjen ompelu on kyllä koukuttavaa, niin kivasti saa käytettyä noita jämäpaloja!

perjantai 8. helmikuuta 2013

Harjulla ja Triteksillä..

Pääsinpä kaverin kanssa Tampereen reissulle kiertämään Harjun Oy:n, Triteksin ja Ikean!
Tässäpä makua siitä mitä Harjulta ja Triteksiltä tarttui mukaan..

Harjun palalaari on kyllä ihan naurettavan halpa (=ompelijan paratiisi), 5 €/kg!!
Alla olevassa kuvassa kaikki on palalootasta, paitsi ruskea-turkoosipallo (ale)pakalta 3 €/m. 
Nuo palat on hyvänkokoisia, 0,5- 2 m. Jotain pientä häikkää paloissa on, mutta ei mitään isompia (kaikissa ei sitä pientäkään vikaa).


Resoripulaa sain täydennettyä hyvin. Pakalta yksityisille henkilöille resorit maksaa 5 €/m. Muut on pakalta paitsi kaksi ylintä punaista löytyi palalaarista. Vasemmalla oleva kangas on myös palalootasta, tummanharmaata, pehmeää collegea (saan siitä pojalle parit peruspöksyt!).


Sitten Triteksin antimiin. Nuo neljä "aikuisempaa" kuosia ostin itselle tunikoita ym. varten, olivat 14 €/kg (paitsi mustapohjainen puolipallo oli 7 €/kg). 
Kalanruotokangas oli hauska, se oli pakalta 16 €/m. Samanlaista napakkaa trikoota kuin esim. Kestovaippakaupan kirahvit ym.


Matonkuteitakin oli pakko ostaa. Fuksiaa ja turkoosia ostin molempia kiekollisen, 6 €/kg (yksi kiekko n. 600-700 g) ja ruskeaa pari kilon pussin (hintaa en tarkkaan muista, 4-5 €/kg..?).
Turkoosista ehdin jo virkata tuon korin, tuohon meni melkein kokonainen kiekko.


tiistai 5. helmikuuta 2013

Body ja ah ne Prymin nepparipihdit!

Kiitos kaverille pienestä palasta Metsolan helistinkangasta :) Sitä riitti 68 cm bodyn etukappaleeseen, hihat ja takaosa kirpparilta aikuisten joustofroteisesta retro(alus)paidasta.



Ja mikä ihana tuttavuus, Prymin nepparipihdit!! Aivan superkätevät käyttää ja nepparit paljon näppärämpiä kuin kamit. Kam-nepparit tuntuu vähän liiankin napakoilta, moni vaate hajonnut niiden alta.. :/


Ja tässä bodyssa se ensimmäinen nappilistakokeilu.


62 cm velourhousutkin tuli tehtyä joskus jämäpaloista, en ole tainnut muistaa laittaa niistä aikasemmin kuvaa...