Sivut

perjantai 7. joulukuuta 2012

Tilkkupeitto ja vaippoja

Näitä tilkkupeittoja on kiva tehdä kun saa pienemmätkin kankaanpalat käytettyä. Tässä peitossa tilkun koko on n. 10 * 10 cm. 
Välillä meinasin jo luovuttaa tämän kanssa, sen verran ärsyttäväksi meni tuon reunaresorin ompelu.. Ompelukone päättikin ruveta krantuksi eikä huolinutkaan enää mitään halpislankoja (esim. Lidlin) vaan teki hyppytikkiä kaksoisneulalla minkä kerkesi. Eikä oo paljon ärsyttävämpää kun purkaa sitä... (paitsi saumuriommel!).. No, kävinpä hakemassa paikallisesta kangaskaupasta hakemassa keltaista lankaa ja kas, ompelukone suostui taas yhteistyöhön!
Lisäksi resoria olisi pitänyt venyttää kiinni ommellessa, nyt peitto jää vähän lörpöttämään reunoista. Noh, omalle vauvalle varmaan kelpaa.. ;)
Päällinen on siis trikoota/velouria/joustista, välissä ohut levyvanu ja toisella puolen raidallinen joustofrotee (Kestovaippakaupasta).


Ja nyt se vaippainnostus taas iski! Nämä ei ole tulevalle vauvalle, vaan kaksiveelle. Tyttö alkaa kyllä olla aika hyvin kuiva, mutta näin talvella on pakko laittaa ulos vaippa kun en jaksa riskata että kaikki ulkovaatteet joutuu pesemään vahinkojen takia.. Eikä tyttö oikein kylässä/kerhossa malta mennä aina pissalle.. Ja tuntuu vähän tyhmälle ostaa kertiksiä kun käyttöä ei ole niin hirveesti. Ja säästyyhän nämä pikkukolmosellekin :) 
Eurokankaassa ei sitten ollutkaan enää muita kun yksivärisiä pul-kankaita. Oli pakko ensihätään saada jotain, joten nyt on 4-5 tylsää yksiväristä pinkkiä.. Onneksi neppareilla ja nauhoilla saa vähän ilmettä, ainakin sen verran että vaipat erottaa toisistaan. Malli on oma, joskus aikoinaan Swaddlen vaipasta piirretty ja muokattu. Koko n. L.


Tämä kangas se vaan on niin ihanaa etten raaski ommella siitä mitään...! Ehkäpä ihailen sitä jonkin aikaa vaan tämmösenä metrin palana :)

Sieniretkivelour, suunnittelija Leena Renko


1 kommentti:

  1. Ihania, ja nuo sun peitot :)... Jonain päivänä teen moisen vielä itsekin!

    VastaaPoista