Sivut

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Tunika itselle ja pikkunaiselle :)

Tervetuloa uudet lukijat :) Kiva kun teitä on tullut taas muutama lisää! Toivottavasti viihdytte :D
Kerrankin itselle jotain eli tässäpä tunika! Löysin kirpparilta kivanmallisen Jackpotin valkoisen trikootunikan 1,5 €:lla. Se tosin joutui paloiksi näyttämään kaavan mallia uusille kankaille. Tähän uhrasin Triteksiltä ostettua Nanson paulakukkaa. Tuli kivanmallinen ja sopiva. Pääntiehen käytin ensimmäistä kertaa Framilonia, oli kätevää. Täytyy ottaa vielä sovituskuva kunhan ehtii.. :)Ja sitten neiti yksiveelle tunika/mekko SK:n singoalla-kaavalla (en enää muista mikä nro!). Eteen kuuluisi oikeasti laskokset, mutta jätin ne pois. Kaava on kokoa 98, mutta tein ilman saumanvaroja, joten vastaa nyt n. 92. Pääntiellä ja hihansuissa kumpparit. Kangas on myös Triteksiltä, Nanson satukaupunkia..Sitten kankaanvärjäystä.. Ostin KVK:sta joustofroteeta (ylempi) josta puolet värjäytyi ruskeaksi, käytin Dylonin pesukoneväriä. Alempana on VANHA joustofroteelakana, jonka heitin myös koneeseen. Kankaassa on ilmeisesti seassa jotain keinokuitua kun ei värjäytynyt kunnolla. Luonnossa ei tosin ole noin hailakka. Ajattelin tehdä siitä vaikka yökkäreitä lapsille, on niin pehmoista ja joustavaa :)


Sitten kapistus, joka ei vaan suostunut jäämään kaupan hyllylle... I-h-a-n-a lokerikko, just sopiva kaikelle pienelle ompelutilpehöörille! Löytö paikallisesta Ale-Makasiinista hintaan 19,90 € (tiiä sitten oliko tuo kuitenkin aika sikahinta..).

Sitten vielä paketti kaverille. Kaksi pientä (68 cm) liivimekkoa (molemmat velouria) ja 110 cm raglanhihainen etanapaita :)Hyvää viikonloppua kaikille :)

3 kommenttia:

  1. Oi, tulipa kauniit tunikat! Erityisesti tykkään tuosta aikuisten versiosta, kangaskin on niiiiin ihana. Vitsi, muistaisitkohan millään mikä se SK:n nro oli, tuo ois sellainen kaava jolla minäki voisin koittaa mekkoa tehdä.. =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) kävin tarkistamassa (olin onneks kirjottanut kaavaan!), se on SK 1/09. Tosi simppeli tehdä ja kiva malli, suosittelen! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaavavinkistä! Pitää heti huomenna kaivaa lehti esille ja piirtää tuo singoalla. Loistava, helppo malli, mutta silti saa monipuolisen näköisiä vaatteita.

    VastaaPoista